MUŞ / MALAZGİRT - Pakize Özgen Ortaokulu

Pakize Özgen Ortaokulu

MURAT MAH. BADİŞAN CAD. PAKIZE ÖZGEN ILKOKULU BLOK NO: 12 MALAZGİRT / MUŞ
Vizyon
Ulusal ve evrensel değerlerin farkında olup, değişime ve gelişmeye açık; Atatürk İlkelerine bağlı; Laik ve demokratik toplum düzenini benimseyen, kendine güvenen, çevresine saygılı; yaratıcı ve farklı düşünebilen, özgür, hoşgörülü, katılımcı ve sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmek.
Misyon
- Öğrencilerimizin; kendine güvenen, ideallerini gerçekleştirmeye istekli, toplum hayatında başkalarının hak ve özgürlüklerine saygı duyan birey olmalarını sağlamak. - Okulumuzu; öğrencileri ve diğer tüm paydaşları ile çevrede örnek gösterilebilecek ve tercih edilmesini sağlayacak bir kurum haline getirmek.
Başarılar
2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılında İlçemiz ilköğretim okulları arasında düzenlenen futbol turnuvasında 3. olmuştur. 2011-2012 Öğretim yılında Muş İli Özel Çağlayan Ufuk İlköğretim Okulunun düzenlediği 5. Sınıflar düzeyinde Matematik Olimpiyatlarına okulumuzdan 3 öğrenciyle katıldık. Toplam 287 öğrencinin katıldığı olimpiyatlarda Öğrencimiz Baver YALÇINKAYA 6. sırada yer alarak ilk on öğrenci içerisinde yer almıştı. MUŞ 2012 Atletizm geliştirme projesi final yarışması erkekler birinciliğini okulumuz öğrencilerinden Nurullah UMULĞAN kazanmıştır
Öğretim Şekli :İkili öğretim
Saatler
ORTAOKUL Başlama Saati:07.10 Bitiş Saati :12.40 İLKOKUL Başlama Saati:12.50 Bitiş Saati :17.30
Isınma
Isınma, katı yakıtlı kalorifer sistemiyle yapılmaktadır.Yakıt olarak odun ve kömür kullanılmaktadır.
Ulaşım
Okulumuz ilçe merkezi içerisindedir ve merkeze 20 dakikalık yürüme mesafesindedir. Yarım saat aralıklarla geçen şehir içi minibüslerle ulaşım sağlanabilmektedir.
Yerleşim Yeri
Okulumuz ilçe merkezindedir.Murat mahallesindedir.İlçe merkez noktasına (ilçe kaymakamlığı)3.5 km uzaklıktadır.
İl merkezine uzaklık 135 km´dir.